Over mij

Maike van De Baby WegwijzerMijn naam is Maike Koop-Romeijn. Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:

2019: Docent babymassage
2018: Babyconsulent
2007: Diploma High Care Neonatologie
2004: Diploma kinderverpleegkundige

Als klein meisje wist ik het al: ik ga later met baby’s werken!

Toen was ik me nog niet bewust van het waarom, dan dat ik baby’s heel schattig vond en nog steeds ook vind natuurlijk. Inmiddels weet ik dat wat beter. Ik blijf het elke keer weer een groot wonder vinden om een baby geboren te zien worden met een eigen ik. Door middel van lichaamstaal en geluiden probeert hij ons van alles duidelijk te maken. Graag ondersteun ik ouders in het leren kennen van hun baby. Na het volgen van de opleiding tot verpleegkundige ben ik door gaan leren terwijl ik op de kinderafdeling werkte. Tijdens mn stage op de neonatologieafdeling kwam ik erachter dat daar mijn hart lag. Ik bleef daar hangen en volgde de opleiding high-care neonatologie verpleegkundige. Ook ben ik opgeleid tot verpleegkundige die samen met een collega de nazorg verleent aan kind en ouders die in het ziekenhuis hebben gelegen. Dit zijn veelal premature kinderen, of die een moeilijke start hebben gehad of door diverse redenen lang in het ziekenhuis hebben gelegen.

In de jaren die volgde wisselde ik van ziekenhuis en kreeg ik zelf na diverse ivf pogingen kinderen. Mijn oudste zoon is te vroeg geboren doordat ik het hellp syndroom ontwikkelde en pre-eclampsie kreeg. Een spoed keizersnede was waarin het resulteerde. Met vervolgens een aantal weken op de neonatologieafdeling als moeder! Eenmaal thuis was er geen kraamzorg, en geen roze wolk waar ik zo op gehoopt had. Ons zoontje huilde en spuugde veel. Wat was het zoeken en aanmodderen. Maar langzaam aan vonden we onze weg en 3 jaar later beviel ik na een spontane zwangerschap via de natuurlijke manier van onze 2 de zoon. Daar was wel die roze wolk. En wat heb ik genoten van deze ervaring. Dit gun ik iedereen!

Door mijn vele ervaringen uit het ziekenhuis als verpleegkundige op de afdeling, het hebben van een neonatologie spreekuur in het ziekenhuis en zelf ervaren te hebben hoe het is om kinderen te krijgen met de nodige onrust geloof ik erin dat ik ouders kan ondersteunen en adviseren. En daarom heb ik nu mijn eigen praktijk als babyconsulent!

Ik werk samen met https://jouwverloskundigevelp.nl

Hopelijk mag ik jou ook helpen.

Groet! Maike

Volg mij op Facebook